E524 (Е 500-599 минерални соли , pH регулатори и навлажнувачи)
име :

натриум хидроксид

група : сомнителни
предупредување : Се препорачува да се избегне неговата употреба .
Коментари : Иако нема познати несакани ефекти од употребата на натриум хидроксид во мали количини во поголеми количини може да биде многу штетно . забранета во Австралија поради таа причина .\r\n
производ Број состојки
Secret de mousse Framboise sauce mûre - 236 g (4 pots) - La Laitière
(0)|(13) караген
Чир и рак на .
Фруктоза - гликозен сируп
Потрошувачка во големи количини е опасно за здравјето . Црниот дроб не успее да го обработи веднаш во енергија и се конвертира во масти . зголемува ризикот од кардиоваскуларни проблеми, инсулинска резистенција и дијабетес .
Cochineal
Алергии , нетолеранција тие делат боја
калиум сорбат
Нема доказ за несакани ефекти
млечна киселина
Обрни внимание кога се консумира од страна на мали деца или бебиња !
натриум хидроксид
Се препорачува да се избегне неговата употреба .
Вештачки вкус
Тоа недефинирани ефекти врз здравјето на . Се препорачува да не го консумираат .
Саѓи ( јаглен )
Само растителни дериватни е дозволено во Австралија , што беше забранета во САД
антоцијани
Нема доказ за несакани ефекти
лимонска киселина
Нема докази за несакани дејства .
Натриум цитрат
Нема докази за несакани дејства .
Млечна киселина естри
Нема докази за несакани дејства .
уреа
Се препорачува да се избегне неговата употреба .
Le Petit Pot de Crème - Au chocolat Extra Noir
Apéro Brötli Frischback gekühlt
Bayerische Brezen
Saltletts Brezel
KornMühle Bayerische Laugenbrezen
erdmannhauser demeter weizenvollkornsticks , erdmannhauser getreideprodukte gmbh
Nestlé Desserttöpfli -
мусс "ля летьер" ассорти: шоколадно-молочный/с черным шоколадом, 115г.
sesame sticks
1 - 10 од вкупниот 643