- (Е 900-999 Други)
име :

Фруктоза - гликозен сируп

група : опасни
предупредување : Потрошувачка во големи количини е опасно за здравјето . Црниот дроб не успее да го обработи веднаш во енергија и се конвертира во масти . зголемува ризикот од кардиоваскуларни проблеми, инсулинска резистенција и дијабетес .
Коментари : Обезбедува телото само со калории без минерали, витамини и други хранливи материи .
производ Број состојки
краси мајонезот
краси мајонезот (0) (13)
кока кола / coca-cola 2,00 л .
кока кола / coca-cola 2,00 л . (0) (8)
локум нафора
локум нафора (0) (5)
бисквити роден крај какао
бисквити роден крај какао (0) (11)
чоколади тримонциум
чоколади тримонциум (0) (5)
овошна пијалок кајсија
овошна пијалок кајсија (0) (9)
трпезата засладувач
трпезата засладувач (0) (14)
виенски вафли пурички со лешнико-какаов крем
виенски вафли пурички со лешнико-какаов крем (0) (15)
сникърс
сникърс (0) (9)
Kinder BuenoKinder Bueno (0) (8)
1 - 10 од вкупниот 40857