E290 (Е 200-299 Конзерванси)
име :

јаглерод диоксид

група : Безбедно
предупредување : Нема доказ за несакани ефекти
Коментари : Подготвени за производство на вар . Може да го зголеми влијанието на алкохолот . Содржани во вино , безалкохолни пијалаци , слатки .
производ Број состојки
coca-cola - classic - 1 l coca-cola «кока-кола»
Coca - Cola কোকা - কোলা Coca Cola Η Coca - Cola Τρία Coca - cola Coca Cola Coca - cola Coca Cola Coca Cola קוקה - קולה कोका कोला coca-cola Coca Cola Coca Cola コカコーラ ಕೊಕೊ - ಕೊಲ \ കൊക്കകോള Coca - cola Coca - Cola Coca Cola Coca - cola கோகோ - கோலா కోకా - కోల Coca - kola Coca - cola
(1) фосфор
фосфор е потребно за клеточната делба тело, да ја зголемат мускулната маса, поддршка на работата на срцето, бубрезите и нервниот систем . , исто така, се вклучени во апсорпцијата на маснотии . содржани во козјо сирење, жолчка од јајце , ориз , сусам , семки , ореви ,
|(7) Фруктоза - гликозен сируп
Потрошувачка во големи количини е опасно за здравјето . Црниот дроб не успее да го обработи веднаш во енергија и се конвертира во масти . зголемува ризикот од кардиоваскуларни проблеми, инсулинска резистенција и дијабетес .
Карамел ( амониум сулфито )
За децата е особено штетно , може да предизвика хиперактивност .
сулфурна киселина
Се препорачува да се избегне неговата употреба .
Вештачки вкус
Тоа недефинирани ефекти врз здравјето на . Се препорачува да не го консумираат .
обичен карамел
За децата е особено штетно . Може да предизвика хиперактивност .
јаглерод диоксид
Нема доказ за несакани ефекти
фосфорна киселина
Нема докази за несакани дејства .
Derby Cola
Пепси макс
Медена Шунка "Тандем"
(0)|(12) натриум нитрит
Канцерогена !
ксантин гума
Внимание!
Фруктоза - гликозен сируп
Потрошувачка во големи количини е опасно за здравјето . Црниот дроб не успее да го обработи веднаш во енергија и се конвертира во масти . зголемува ризикот од кардиоваскуларни проблеми, инсулинска резистенција и дијабетес .
натриум нитрит
Може да предизвика иритација на очите и кожата, скратен здив, вртоглавица и главоболка, Штетен при вдишување .
Натриум ацетат
Внимание во случај на преосетливост од оцет !
трифосфат
Нема докази за несакани дејства .
полифосфат
Нема докази за несакани дејства .
јаглерод диоксид
Нема доказ за несакани ефекти
натриум аскорбат
Нема доказ за несакани ефекти
натриум erythorbate
Нема докази за несакани дејства .
Натриум цитрат
Нема докази за несакани дејства .
сол
потребни од страна на телото, но во мали количини .
Газирана напитка с вкус на хинин
pepsi
Лимонада за вино
стронг бол
лифт
1 - 10 од вкупниот 550