E160e (Е 100-199 бои)
име :

Бета- APO - 8` - carotenal

група : Безбедно
предупредување : Може да дамка на забите и на кожата
Коментари : Портокаловата боја .
производ Број состојки
овошна пијалок кајсија
желе бонбони \
Saint Albray ® (26% MG) - 166 g - Fromagerie de Jurançon
Saint Albray ® (34% MG) Format Familial - 300 g
Saint Albray ® (33% MG) - 200 g
Saint Albray (34% MG) - 200 g
Saint Albray ® (33% MG) - 200 g сыр мягкий сэнт альбрэ (saint albray), 200 г
Skittles
La petillante Argumes
Cheeseburger
(0)|(12) Фруктоза - гликозен сируп
Потрошувачка во големи количини е опасно за здравјето . Црниот дроб не успее да го обработи веднаш во енергија и се конвертира во масти . зголемува ризикот од кардиоваскуларни проблеми, инсулинска резистенција и дијабетес .
хидрогенизирано растително масло
Ја зголемува количината на лош холестерол, и е фактор во подготовката на кардио-васкуларни заболувања . поопасна од животински масти . Се верува дека тоа предизвикува многу други болести : Алцхајмерова болест, рак, дијабетес , болести на црниот дроб функции припаѓаат .
Натриум ацетат
Внимание во случај на преосетливост од оцет !
Вештачки вкус
Тоа недефинирани ефекти врз здравјето на . Се препорачува да не го консумираат .
каротини
Може да дамка на забите и на кожата
Бета- APO - 8` - carotenal
Може да дамка на забите и на кожата
Лецитин
Високи дози може да предизвика стомачни пореметувања , апетитот, и тешка потење .
Натриум цитрат
Нема докази за несакани дејства .
натриум фосфат
Земено во големи количини се наруши нормалниот сооднос на калциум и фосфор во организмот .
Глицериди на масни киселини
Нема докази за несакани дејства .
Естри на моно / diacetylated винска киселина
Нема докази за несакани дејства .
Натриум стеароил -2- lactylate
Нема докази за несакани дејства .
1 - 10 од вкупниот 92