Што ви се јадеAvailable in Apple Store Калории биланс Калории биланс Калории билансКалории биланс
име

ладен чај nestea - шумски плодови


состојки
вода , шеќер, фруктоза , лимонска киселина , јаболкова киселина , сок од шумски плодови , јагоди, боровинки , малини , од концентрат ( 0 . 3% ) , екстракт од чај , регулатор на киселоста , натриум цитрат , засладувач , стевиол гликозиди , природни ароми
На производот бар-код
Производот предизвикува следнава болест : кардио васкуларни заболувања - срце и срцеви васкуларна систем ;
баркод Kilocalories на 100 грама Масти во 100 g . Протеин во 100 грама јаглехидрати во 100 грама Потрошена количина од стандардните (грамови)
5449000087232
33.00 - - - 250.00
Во производот биле пронајдени :
Не хранливи материи се наоѓаат .
E951 (Е 900-999 Други)
име : аспартам
група : опасни
предупредување : Може да предизвика алергиски реакции .
Коментари : Вештачки засладувач со многу несакани ефекти, . Некои луѓе се алергични на него , од најчестите несакани ефекти со главоболка и мигрена .
- (Е 900-999 Други)
име : Фруктоза - гликозен сируп
група : опасни
предупредување : Потрошувачка во големи количини е опасно за здравјето . Црниот дроб не успее да го обработи веднаш во енергија и се конвертира во масти . зголемува ризикот од кардиоваскуларни проблеми, инсулинска резистенција и дијабетес .
Коментари : Обезбедува телото само со калории без минерали, витамини и други хранливи материи .
E296 (Е 200-299 Конзерванси)
име : јаболкова киселина
група : сомнителни
предупредување : Обрни внимание кога се консумира од страна на мали деца или бебиња !
Коментари : Изработени од овошје или синтетички . Се препорачува да се избегне неговата употреба кај доенчиња и мали деца .
- (Е 1000 - 1599 Дополнителни хемикалии)
име : Вештачки вкус
група : сомнителни
предупредување : Тоа недефинирани ефекти врз здравјето на . Се препорачува да не го консумираат .
Коментари : Добиени од хемикалии во лабораторија и имаат апсолутно никаква хранлива вредност . Секој вештачки вкус во прехранбената индустрија има некои штетни ефекти врз здравјето .
E174 (Е 100-199 бои)
име : сребро
група : Безбедно
предупредување : Избегнувајте употреба .
Коментари : Избегнувајте употреба . Во некои земји е забрането .
E330 (Е 300-399 антиоксиданси, минерали и киселост регулатори)
име : лимонска киселина
група : Безбедно
предупредување : Нема докази за несакани дејства .
Коментари : Се користи за закиселување на прехранбени производи . Добиени од агруми . Резултати во бисквити , замрзната риба , сирење и други млечни производи , детска храна , торти , супи, 'ржан леб , безалкохолни пијалаци , ферментирани производи од месо .
E331 (Е 300-399 антиоксиданси, минерали и киселост регулатори)
име : Натриум цитрат
група : Безбедно
предупредување : Нема докази за несакани дејства .
Коментари : Се користи за закиселување на прехранбени производи . Не постојат докази за несакани дејства .
E338 (Е 300-399 антиоксиданси, минерали и киселост регулатори)
име : фосфорна киселина
група : Безбедно
предупредување : Нема докази за несакани дејства .
Коментари : Се користи за закиселување на прехранбени производи . подготвен од фосфат руда . Влажноста на сирење и нивни деривати . Не постојат докази за несакани дејства .
E444 (Е 400-499 Гуми, згуснување, стабилизатори и емулгатори)
име : сахароза
група : Безбедно
предупредување : Нема докази за несакани дејства .
Коментари : Нема докази за несакани дејства .
E1200 (Е 1000 - 1599 Дополнителни хемикалии)
име : полидекстроза
група : Безбедно
предупредување : Нема докази за несакани дејства .
Коментари : Во мали количини е безбеден .
- (Е 600-699 вкусови и вкус засилувачи)
име : Стевиа
група : Безбедно
предупредување : Нема докази за несакани дејства .
Коментари : Состојка која е 300 пати посладок од шеќерот . - Често вработени во Јапонија како замена за други засладувачи . Тоа беше се користи нашироко од страна drevnie нации - срцето стимулант, дебелина, висок притисок и печење зад градната коска , намалување на урична киселина нивоа . Модерното истражување покажа неговото влијание