E500 (Е 500-599 минерални соли , pH регулатори и навлажнувачи)
име :

Натриум бикарбонат

група : Безбедно
предупредување : Нема докази за несакани дејства .
Коментари : Сода . во мали количини , без несакани ефекти .
производ Број состојки
Rewe Creme Cookies
Edna - Schwarzwälder-Kirsch-Torte
(0)|(11) караген
Чир и рак на .
Скакулците грав џвакање
Може да го намали холестеролот во крвта .
Фруктоза - гликозен сируп
Потрошувачка во големи количини е опасно за здравјето . Црниот дроб не успее да го обработи веднаш во енергија и се конвертира во масти . зголемува ризикот од кардиоваскуларни проблеми, инсулинска резистенција и дијабетес .
сорбитол
Лаксативен ефект !
пектин
Стомачни проблеми при високи дози
Дифосфат
Високи дози може да го наруши нормалниот сооднос на калциум и фосфор во организмот .
Вештачки вкус
Тоа недефинирани ефекти врз здравјето на . Се препорачува да не го консумираат .
Лецитин
Високи дози може да предизвика стомачни пореметувања , апетитот, и тешка потење .
лимонска киселина
Нема докази за несакани дејства .
Глицериди на масни киселини
Нема докази за несакани дејства .
Натриум бикарбонат
Нема докази за несакани дејства .
Migros - Feinster Berner Haselnuss-Lebkuchen
Tortilla Wraps
Chef Menü - Salami-Emmentaler Sandwich
Nissin Cup Nudeln - Asia Style Tom Tom
(0)|(15) Фруктоза - гликозен сируп
Потрошувачка во големи количини е опасно за здравјето . Црниот дроб не успее да го обработи веднаш во енергија и се конвертира во масти . зголемува ризикот од кардиоваскуларни проблеми, инсулинска резистенција и дијабетес .
хидрогенизирано растително масло
Ја зголемува количината на лош холестерол, и е фактор во подготовката на кардио-васкуларни заболувања . поопасна од животински масти . Се верува дека тоа предизвикува многу други болести : Алцхајмерова болест, рак, дијабетес , болести на црниот дроб функции припаѓаат .
амониум карамел
За децата е особено штетно , може да предизвика хиперактивност .
Натриум ацетат
Внимание во случај на преосетливост од оцет !
Токоферол - богат екстракт
Може да предизвика гастритис или воспаление на кожата , нарушена циркулација, метхемоглобинемија ( оштетен транспорт на кислородот во крвта во ткивата на телото) .
трифосфат
Нема докази за несакани дејства .
мононатриев глумат
Не земајте од бебиња !
Динатриум 5'- ribonucleotides
Може да доведе до нервозни осип на кожата 30 часа по нејзиното усвојување .
Вештачки вкус
Тоа недефинирани ефекти врз здравјето на . Се препорачува да не го консумираат .
Паприка екстракт
Се препорачува да се избегне неговата употреба .
лимонска киселина
Нема докази за несакани дејства .
Натриум цитрат
Нема докази за несакани дејства .
Натриум бикарбонат
Нема докази за несакани дејства .
силика
Нема докази за несакани дејства .
малтодекстрин
Да се ​​избегне со луѓе со глутен нетолеранција .
RUF Kaiserschmarrn
Gottena
алпийски млечен шоколад с аванилов крем пълнеж
млечен шоколад
1 - 10 од вкупниот 5773