име :

витамин Б3

група : витамини
тоа е неопходно за процесот на формирање на енергија во клетките од . дел од ензими кои помагаат на мобилен . нормализира функцијата на желудникот и панкреасот . се наоѓаат во 'ржан леб , ананас , цвекло , грав , месо , печурки , црниот дроб .
производ Број состојки
брокулаброкула (7) (0)
леќалеќа (13) (0)
ориз белориз бел (8) (0)
ориз кафеаваориз кафеава (9) (0)
кромид зеленакромид зелена (7) (0)
кромид старкромид стар (7) (0)
пиперкапиперка (10) (0)
банани
банани (12) (0)
лубеницалубеница (7) (0)
кајсиикајсии (9) (0)
1 - 10 од вкупниот24