име :

витамин Б2

група : витамини
потребни за раст и репродукција на . учествува во развојот на косата , ноктите и кожата . има корисен ефект врз визија , уморот на очите, го спречува воспаление на усната празнина , го поддржува варењето на други материи : јаглени хидрати , масти и протеини . извори: млеко
производ Број состојки
брокулаброкула (7) (0)
зелказелка (4) (0)
јаболкојаболко (7) (0)
леќалеќа (13) (0)
морковиморкови (7) (0)
кромид (7) (0)
кромид зеленакромид зелена (7) (0)
кромид старкромид стар (7) (0)
цвекло црвеноцвекло црвено (9) (0)
банани
банани (12) (0)
1 - 10 од вкупниот37