име :

Витамин Б1

група : витамини
промовира раст . олеснува обработка на јаглехидрати . одржува нормалното функционирање на нервниот систем, мускулите и срцето . извори: кикирики, повеќето видови на зеленчук , трици , млеко, квасец е , пченица .
производ Број состојки
брокулаброкула (7) (0)
зелказелка (4) (0)
јаболкојаболко (7) (0)
леќалеќа (13) (0)
морковиморкови (7) (0)
кикирикикикирики (3) (0)
кромид (7) (0)
житожито (5) (0)
ориз белориз бел (8) (0)
ориз кафеаваориз кафеава (9) (0)
1 - 10 од вкупниот44