име :

витамин А

група : витамини
помага на витаминот А се формира и одржува здрава кожа , забите, коските и меките ткива и мембрани . е исто така познат како ретинол поради тоа што произведува пигменти во мрежницата на окото . витамин А промовира добра визија , особено во услови на недоволна осветленост . , исто така, може да биде
производ Број состојки
спанаќспанаќ (6) (0)
магдоносмагдонос (6) (0)
зелказелка (4) (0)
доматдомат (5) (0)
морковиморкови (7) (0)
мандаринимандарини (5) (0)
кромид (7) (0)
доматидомати (5) (0)
кромид старкромид стар (7) (0)
маруламарула (6) (0)
1 - 10 од вкупниот52