име :

железо

група : минерали
железо е важна состојка . со тоа се создава хемоглобин и им помага на транспорт на кислород до клетките и на тој начин придонесува кон формирањето на енергија, виталност, раст и борбата против надворешни тела . тоа се најде во спанаќ, зелена салата , ротквица, грав, леќа , риба и јајца .
производ Број состојки
спанаќспанаќ (6) (0)
брокулаброкула (7) (0)
магдоносмагдонос (6) (0)
доматдомат (5) (0)
леќалеќа (13) (0)
морковиморкови (7) (0)
кашукашу (2) (0)
ориз белориз бел (8) (0)
ориз кафеаваориз кафеава (9) (0)
карфиолкарфиол (10) (0)
1 - 10 од вкупниот115