emër :

kalium

grup : Mineralet
një element i rëndësishëm i përfshirë në metabolizmin e njeriut . merr pjesë në transportin e oksigjenit , si dhe në ndarjen e substancave të panevojshme nga trupi . burime me : domate, patate , fruta agrume , banane, luledielli , pjepër , perime me gjethe jeshile .
produkt Count përbërësit
brokolibrokoli (7) (0)
majdanozmajdanoz (6) (0)
mollëmollë (7) (0)
limonlimon (5) (0)
lentelente (13) (0)
flokëkuqflokëkuq (7) (0)
patatepatate (2) (0)
grurëgrurë (5) (0)
oriz të bardhëoriz të bardhë (8) (0)
oriz ngjyrë kafeoriz ngjyrë kafe (9) (0)
1 - 10 nga totali92