име :

витамин Е

група : витамини
го поддржува испорака на кислород во клетките и организмот и го подмладува нив, го намалува крвниот притисок . исто така е корисно за срцето замор . извори: спанаќ , бадеми, лешници , пченица , елени храна , јајца .
производ Број состојки
бадемибадеми (7) (0)
спанаќспанаќ (6) (0)
јаболкојаболко (7) (0)
житожито (5) (0)
ориз кафеаваориз кафеава (9) (0)
кромид зеленакромид зелена (7) (0)
кромид старкромид стар (7) (0)
цвекло црвеноцвекло црвено (9) (0)
авокадоавокадо (10) (0)
кајсиикајсии (9) (0)
1 - 10 од вкупниот29