- (Е 1000 - 1599 Дополнителни хемикалии)
име :

Вештачки вкус

група : сомнителни
предупредување : Тоа недефинирани ефекти врз здравјето на . Се препорачува да не го консумираат .
Коментари : Добиени од хемикалии во лабораторија и имаат апсолутно никаква хранлива вредност . Секој вештачки вкус во прехранбената индустрија има некои штетни ефекти врз здравјето .
производ Број состојки
кока кола / coca-cola 2,00 л .
кока кола / coca-cola 2,00 л . (0) (8)
локум нафора
локум нафора (0) (5)
tommi
tommi (0) (8)
чоколади тримонциум
чоколади тримонциум (0) (5)
овошна пијалок кајсија
овошна пијалок кајсија (0) (9)
трпезата засладувач
трпезата засладувач (0) (14)
виенски вафли пурички со лешнико-какаов крем
виенски вафли пурички со лешнико-какаов крем (0) (15)
сушард - Фигаро
сушард - Фигаро (0) (7)
Kinder BuenoKinder Bueno (0) (8)
ТофифиТофифи toffifee 400g (0) (8)
1 - 10 од вкупниот 31203