Категории


име Времетраење на варењето на храната Брои храна
месо
   месо Од 90 до 300 минути 35
риба
   риба Од 30 до 60 минути 29
зеленчук
   зеленчук Од 30 до 60 минути 26
варива
   варива Од 90 до 120 минути 15
свежо овошје
   свежо овошје Од 20 до 40 минути 30
млечни производи
   млечни производи Од 90 до 300 минути 7
чоколадо
   чоколадо Од 120 до 180 минути 7
ореви
   ореви Од 120 до 180 минути 10
леб и печива
   леб и печива Од 90 до 180 минути 6
сокови и газирани пијалоци
   сокови и газирани пијалоци 60 минути 3
суво овошје
   суво овошје 30 минути 5